Sunday, March 23, 2008

Äggjakten

Farfar Fritz är en riktig lurig man. Lite äldre men man kan fortfarande se att barnasinnet är kvar.

När vi var små brukade vi äta påskmiddag hemma hos farmor & farfar. Farmor har alltid varit den som slagit på stort och det klassiska upplägget med sill, potäter, lax och ägg blandades med tyska wurstar och kål (precis som Jul egentligen). Dessutom till bredden så ingen skulle behöva lämna huset hungrig. Det var dock inte maten som var huvudattraktionen vid Påsk. Det stora nöjet var äggjakten.

Jag vet inte om det är något de tyska farföräldrarna hittat på men vi fick alltid leta efter påskäggen på farfars tomt/gård. Med flertalet små uthus och en nära skog fanns det gott om gömmor. Självklart så återkom vissa gömställen vid vissa år men jag vill minnas att det alltid var en utmaning, en rolig sådan. Belöningen var inte sämre. Söta läckerheter och chocklad från både det tyska och svenska sortimentet gjorde ingen unge besviken. Tack kära farmor & farfar.

I år kom påskägget från Dice. Inget letande men väl en bra blandning godis.

Jag och Per gick till högmässan i kyrkan idag för att få lite kristen förankring. God stämning och en blomma efteråt gjorde att man kunde vandra ut i solskenet med ett leende.

Glad Påsk!

(Det gamla inlägget så ersatte jag det med detta. Det förra var lite menlöst.)

No comments: